The Sims 4’ten Yeni Bilgiler!

Bir önceki haberimizde Gamescom fuarı sırasında çekilmiş olan The Sims 4 görüntülerini sizlerle paylaşmıştık. Şimdi ise daha da detaya inip The Sims 4’teki devrim sayılabilecek olan yenilikleri sizlerle paylaşacağız. İşte o yenilikler:

  • İnşa menüsü sırasında çevre detayları açıkça görülebiliyormuş. Bitkiler rüzgarda hareket ediyormuş ayrıca çevre oldukça canlı ve doluymuş.
  • Önceden hazırlanmış yuvarlak, kare, üçgen vs. şeklinde çitler ve odalar seçebileceksiniz. Bunların yanı sıra tabii ki özgür duvar ve çit yaratma modülleri de var.
  • Çitlerin eğriliğini daha önceden de bildiğimiz gibi ayarlayabileceğiz. Duvarlar içinse şu an için bu mümkün değil. Belki de olacaktır :)
  • The Sims 3’teki temel yaratma(foundation) araçları yine olacak. Bu platformları istediğimiz gibi alçaltıp yükseltebileceğiz. Buna göre de merdivenler de yükselip alçalacak.
  • Bazı ağaçlar, saçlar gibi bir bütün halinde yapılmış gibi görünüyor.
  • Bir pencere yerleştirdiğinizde (eğer isterseniz) odanın diğer taraflarına bakan duvarlarına da pencereler eklenecek.
  • Duvarların boyunu artık ayarlayabileceğiz. Duvar boylarını alçaltıp yükseltmek için üç farklı slider yani ibre varmış.
  • Şu an için en fazla 3 kat yapılabiliyormuş ancak oyunun final versiyonunda daha da artacak gibiymiş.
  • Duvardaki tabloları vs. istediğimiz gibi yukarı aşağı oynatabileceğiz. TS3’teki gibi bu işlemi satın aldıktan sonra değil, daha satın alırken yapabileceğiz.
  • Artık ikinci katı çıkarken duvar olmayan yerlere kolonlarla destek yapmak zorunda değiliz.
  • TS3’teki gibi koleksiyonlar olmayacak.
  • Bitkiler çok detaylandırılmış.
  • Sütunlar çitlerle birleşebilecek.
  • Ağaçların yaprakları arasından sızan güneş ışınları görmek mümkün olacakmış.
  • Saydam duvarlar ve yer döşemeleri ”belki” olabilirmiş.
  • Temelleri(foundation) tüm binayı yaptıktan sonra da binaya herhangi bir şey olmadan ekleyebileceğiz.
  • Binanın bir kısmı yüksek bir yerde olurken diğer kısmı daha alçak bir yerde olabilecek.  Yani The Sims 3’teki gibi evi yaparken her yerin aynı hizada olması gerekmeyecek.
  • İnşa menüsündeyken evinizin günün farklı saatlerdeki görüşüne göz atabilirsiniz. Yalnızca gece ve gündüz ile sınırlı değil.
  • Çatılarda oldukça çalışılmış. Sim yaratır gibi çatının herhangi bir yerini çekip istediğimiz şekli verebiliyormuşuz.(bkz.)
  • Havuzlar, depolar ve şömineler hakkında herhangi bir bilgi verilmemiş.
  • Kasaba hakkında herhangi bir bilgi verilmemiş ancak görüntülere bakılacak olursa ”gerçek” bir kasaba bizi bekliyor olacak.
  • Yer şekillerini değiştirip değiştiremeyeceğimiz hakkında herhangi bir bilgi verilmemiş.

Sonuç olarak tüm bu bilgiler oyunun yalnızca ”inşa ve satın alma menüsü” kısmından. Hatta inşa menüsü hakkında cevaplanmamış bir o kadar da soru var. Ancak yayımlanan bu bilgiler bile bizi The Sims 4 için heyecanlandırmaya yetiyor. The Sims 4’te gerçekten ”hayallerimizin evi”ni yaratabilecek gibiyiz. Gerçekten dolu ve yaşayan çevre de cabası.  Açıkçası bu bilgiler gerçekten beni rahatlattı :)

14 Yorum

  1. gerçekten çok iyi bir sitesiniz her bilgiyi paylaşıyorsunu artık günde 24 saat sayfaya bakıyorum yeni bilgi gelmişmi diye :)

  2. bazı hava olayları olacak dediklerine göre önceden de bu da bi ayrıntı rüzgar güneş ışınları… demek ki mevsimler bir miktar da olsa oyunda olacak

  3. TS3′teki gibi koleksiyonlar olmayacak.” derken ne demek istediğinizi anlamadım. Ama gayet açıklayıcı ve güzel olmuş teşekkürler :))

    1. Satın alma menüsünde koleksiyonlar kısmı var. Her eklenti paketindeki eşyaları koleksiyon olarak ayrı ayrı gösteriyor. İstersen kendi koleksiyonunu da oluşturabiliyorsun.

  4. Süper TS4 beklentilerimi karşılayacak gibi görünüyor :D Bu arada işinizi gerçekden iyi yapıyorsunuz yeni haber gelmişmi diye günde 50 kere sayfaya giriyorum :D

  5. The Sims 4 gerçekten çoğu beklentimi karşılıyor özelliklede şu odaların aynı yükseklikte olmaması zorunluluğuna sinir oluyodum bunu düzeltmeleri çok iyi olmuş bu arada sims dünyası ailesine gerçekten çok teşekkür ederim tek düzgün haber veren site sizsiniz günde kaç kez giriyorum artık ben bile bilmiyorum gerçekten hakkınız ödenmez çok teşekkür ederim

    1. Belli bir noktadan sonra çok yavaş gidiyoruz yaa 1500’e bile zor geldik :'( :(

  6. Sims i çok seviyorum çoğu şifresini biliyorum hayatım ek paketlerle geçti sims 4 un çıkacağını duyunca yerimden fırladın gerçekten de bu verdiniz bilgiler çok iyi olmuş çok teşekkür ederiz
    sims 4 için çok heycanlıyım bide sims 5 olacakmı ???
    olursa çok güzel olur

Bir Cevap Yaz

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir