The Sims 4’ten Hayal Kırıklığı Yaratan Bir Bilgi Geldi

Geçen günkü haberlerimizde The Sims 4’te kasabada gezerken bazı yükleme ekranlarıyla karşılaşacağımıza değinmiştik. Ancak bu konudaki tahminlerimiz tamamen yanlış çıktı. Yani oyunda varolan birçok kasaba birbirleriyle yükleme ekranlarıyla bağlı olmayacak, varolan bir kasaba arasındaki mahalle geçişlerinde yükleme ekranları çıkacak. Aşağıya koymuş olduğum Sunset Valley kasabasını düşünecek olursak. Bu 9 adet numaralanmış alanlar arasında geçiş yapacak olursak bir yükleme ekranı ile karşılaşacağız.


Yapımcılar bu yükleme ekranlarının sayısını ve süresini azaltmak için çalışmalar yaptıklarını açıkladılar ancak bu kasaba hakkındaki hayal kırıklıklarını azaltacak derecede değil. Çünkü açıklamalara göre her mahallede yalnızca birkaç ev, birkaç park ve birkaç iş binası olacak. Yani her 7-8 binada bir yükleme ekranı ile karşılaşmak mümkün olabilecek.

Bu sistemin tek iyi yanı ise Simimizi yolladığımız mahallenin otomatik olarak canlılaşması, sosyalleşmesi ve kasabadaki birçok Simin otomatik olarak orada ortaya çıkması olacak. Böylece o mahallenin gerçekten yaşadığına şahit olabileceğiz. Ayrıca bu sistemi demo sırasında gören Simmerlardan hiçbiri bu konu hakkında şikayette bulunmamış. Bakalım yakında detaylar gelmeye başlayacaktır.

12 Yorum

  1. kötü olmuş ya niye yükleme ekranı koyuyorlarki çok saçma sims 2 gibi sıkıcı olmaya başlar

  2. Burkay, sanırım bu olay Sims 2’deki gibi olacak. Mesela Babs’in bir arkadaşını ziyaret etmesi gerekiyor ve arkadaşı başka bir bölgede. Eğer sadece Babs ile arkadaşına gideceksek Ollie’yle tüm bağlantımız kopuyor ve sadece Babs’i kontrol edebiliyoruz. Ya da sadece Babs’i gönderip Ollie ile baş başa kalıyoruz değil mi? :( Ve ayrıca biz bunu Willow Creek bir il, bölgeler ise bir ilçe olarak düşünebiliriz. Ancak unutmayalım ki, Sims ekibi bunu da örtmek için birden fazla şehir yaratacak.Yine de insan kızamıyor. Havuz konusunda ise, o hamurumsu (soft) grafiklerle su grafikleri biraz zor ya da garip olur diye düşünüyorum.

  3. Bunu bn de mrak ediyorum. Sim grugragamla olan ropörtajı izledim bir yere gittiğmizde sims 2 gibi hayat durmuycakmış yani devam edecekmis yani evden çıkarken saat 3 se geri döndüğümüzdr 3 olmayacak ayrıca tek bir evi değil komsu olan evleri de yönetebilceğiz switch household yapmak için edittown a gidip household değiştirmek gibi şeyler yapmak zorunda kalmayacağız bu işlemler daha hızlı birşekilde yapılacak.. ama asıl merak ettiğim kaanın üzerinde durdugu nokta evle bağlantımız tamamrn kopacak mı? Tahminen kopacak

    1. Mesela sen başka bir mahalledesin ve diğer Simlerin diğer mahallede. Orada da zaman geçecek ancak onları kontrol edemeyeceksin. Aslında kontrol edebileceksin ancak sadece Siminin resminin üzerine basıp tuvalete git yemek yap gibi basit işlemler yaptırabileceksin.

      1. ya hayır ya olamaz TS3 bile daha iyiydi çok kotu oldu bu haberi okuyunca oyundan soğudum yüklemeleri kaldırsınlar çok saçma

  4. Sims 2 de evden ayrılırsanız zaman duruyordu aynı şey değil.Sims 4 de ‘World’ kavramı kullanılacakmış.Yani geniş bir kasaba olacak ama bölgelere ayrılacak.Biraz hayal kırıklığı ancak o kadar da kötü değil.Ayrıca Sims 3 dekinin tıtatıp aynısı olsa yine sokaklar boş kalacaktı.Belki hani mahallede oturmayanlar dışardan gelenlerle falan doldurma yöntemi olabilirdi sims 2 deki gibi ama o da bilgisayarı çok zorlayabilirdi.Benim en sinir olduğum sorunlardan biri şu aile bireyleri arasındaki ilişkiler bide partiler.Sims 3 de parti vermek işkence.Millet geliyor yarısı acıkıyor yarısı tuvalete girmeye çalışıyor birbirini kovuyor kimisi de bayılıyordu.Umarım bunu düzeltmişlerdir.

    1. Vurguladıkları şeylerin başında partiler de var zaten. Muhtemelen düzelmiştir.

  5. bu bilgi bende hiç de hayal kırıklığı yaratmadı. adamlar oyunun bilgisayarı daha az zorlaması için uğraşıyorlardır. sonuçta oyunun yapımcıları ve uzmanları onlar yani. yaptıkları herşeyde bi sebep vardır.

  6. Ya ben hala tam anlayamadım. Şimdi diyelim ki benim 3 kişilik bir ailem var ikisini başka bi yere yolladım biri evde kaldı. Üçünü de kontrol edemicek miyim?

  7. Bence iyi olmuş. Yükleme ekranlarının da öyle çok uzun olacağını sanmıyorum. 10 bilemedin 15 saniye falandır. Böylece daha canlı bir kasaba ve daha iyi performans alırız.

  8. diyelim biri hamile oldu sancısı var hastane de diyer mahallede hastaneye gitmek için yüklemelerimi bekliyecezz :((

Bir Cevap Yaz

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir