Sitemize hoş geldiniz. En iyi şekilde sorularınızı cevaplamayı çalışıyoruz. Blog sayfamıza göz atmayı ve Facebook sayfamızı beğenmeyi unutmayınız. Sorularınızın onaylanmasını beklemek istemiyorsanız sitemize kaydolabilirsiniz.

Birkaç Sorum Var, Tek Bir Başlıkta Topladım

0 oy
14 Eylül 2018 The Sims 3 - Soru kategorisinde Seaborgiyum Üye sordu
14 Eylül 2018 Seaborgiyum düzenledi

Merhaba!

   Beğendiğim birkaç modu .RAR dosyası olarak indirip içindeki .Package'leri Sims 3 > Mods > Packages kısmına attım. Özellikle söylüyorum ki belki sorun bundan kaynaklıdır diye. İndirdiğim modlardan hiçbiri çalışmıyor,  .RAR dosyası içinden sadece .Package uzantılı dosyalar çıktı ve ben de hepsini Packages kalsörüne attım. Herhangi bir kurulum falan yapmadım, sadece dosyaları oraya attım ve büyük bir heyecanla oyunu çalıştırdım. 

   Bundan birkaç gün önce de Dragon Valley'de aldığım ejderha yumurtaları çatlamıyor, "0 minutes" de kalıyor diye bir fix dosyası indirip Mods klasörüne atmıştım. Böylece de klasördeki Resource.cfg dosyası başka bir Resource.cfg dosyasıyla değişti. Bu arada şu "0 minutes" problemi hakkında bir çözüm öneriniz varsa denemeyi çok isterim.

   Bu kadar modu indirip oyunu çalıştırdığım gün, oyunda daha farklı bir şeyler yapmak istedim ve simlerimin uzaylılar tarafından kaçırılıp hamile olarak geri dönmesi için uğraştım. Kadın simimde bir, erkek simimde ise iki defa; simlerin yaptığı şeylerin gösterildiği sol üstteki kısımda garip bir işaretle "Investigate Myterious Anomaly" yazdı ama simlerim sadece öylece donup kaldı. hiçbir şey yapmadılar ve bu garip eylem de iptal edilemiyordu.

   İnternetten araştırdım ve normalde "Investigate Myterious Anomaly" olduğunda simlerimin bahçeye çıkıp bir şeyi araması ve o sıra da uzaylılar tarafından kaçırılması gerekiyormuş. Ama benim simlerim sadece öyle kaldı ve bir süre sonra o işaret de gitti zaten. Bazen böyle oluyor, simlerime herhangi bir komut verdiğimde birden öylece donup kalabiliyorlar.

   Sonuç olarak benim; modlarımın çalışmaması, ejderha yumurtamın kırılmaması, simlerimin bir türlü kaçırılamaması ve simlerin donakalması gibi bazı problemlerim var.

   Bu kadar uzun yazdığım ve gözlerinizi yorduğum için lütfen kusura bakmayın. Hepsi birbiriyle bağlantılı olduğu için ayrı başlıklar altında sormamın olayı iyice karıştıracağını düşündüm.

   Umarım bana yardımcı olabilecek bir çözüm yolunuz vardır. Şimdiden teşekkür ederim :)

Oyun Orijinal mi? : Maalesef korsan. En kısa sürede yeni bilgisayarıma orijinalini alacağım.

1 cevap

0 oy
19 Eylül 2018 Eca sdsorucevapekipmini02 SimGuru cevapladı
5 Ocak 2019 Seaborgiyum seçti
 
En İyi Cevap

Sims 3 oyunu verilen komutları algılama konusunda sıkıntılı olabiliyor. İnan bana bunu çok yaşadım ve sebebini hiç bilmiyorum. Ama verilen bir komutu er ya da geç yapıyorlar.

Modlarını oyundan çıkarıp kaçırma olayını tekrar denemeni öneriyorum. Belki de sorun indirdiğin bir moddan kaynaklanıyordur. Mesela ben şu mod yüzünden zaman portalını çalıştıramıyordum nedense.

İndirdiğin modları ve Mods klasörünü oyun konumundaki The Sims 3 klasörüne değil de, belgelerdeki The Sims 3 klasörüne attığından emin misin? Eğer öyleyse tam tersini yapmayı da dene. Sebebini bilmiyorum ama eskiden modlarımın çalışması için Mods klasörünün  belgelerdeki The Sims 3 klasöründe değil de oyun konumundaki The Sims 3 klasöründe olması gerekiyordu. Bilgisayarı sıfırladıktan sonra bir şekilde düzeliverdi.

Ejderha yumurtası olayı indirdiğin dünyanın, Dragon Valley'in, düzgün çalışmamasından kaynaklanıyor olabilir. Başka bir yerden indirip tekrar dene.

Son olarak, başka bir siteden Resource.cfg dosyasını indirip modlarının çalışıp çalışmadığını tekrar denetle. Yanılmıyorsam ben şuradan indirmiştim.

İlgili sorular

0 oy
1 cevap
11 Şubat 2017 The Sims 3 - Soru kategorisinde SimmerAlara ♦ Bilge Üye sordu
0 oy
1 cevap
17 Eylül 2015 The Sims 3 - Soru kategorisinde Sims sordu
0 oy
2 cevap

18,158 soru

28,277 cevap

27,698 yorum

19,476 üye

...